Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC Havlíčkův Brod - IHC Písek 3 : 2 sn

17. 1. 2015
Branky a nahrávky: 37. Polák (Křížek, Kraučuk), 54. Ludvík (Drobný, Lobo), rozh. náj. Chlubna – 33. Vlk, 39. Koutenský (Dědič).
Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Horký.
Vyloučení: 7:5.
Využití: 0:1.
Diváci: 50.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
 

HC Rebel Havlíčkův Brod: Zelený (Kekula) – Vlček, Lobo, Mendl, Semrád, Motl, Vacek – Kuchta "A", Ludvík "C", Chlubna – Pazourek, Drobný, Kraučuk – Hubert, Cejpek, Křížek – Polák, Málek

 

IHC Písek: Kolář (Pekárek) – Frühauf, Hřebíček "C", Turek, Klochko, Bartůněk, Kubička, Dědič, Paukner "A", Horažďovský "A", Vlk, Duchoň, Volf, Ciboch, Nevolný, Pouch, Flegl

 

Úvodní dvacetiminutovka s sebou přinesla hned několik faulů na obou stranách, ale že by nabídla nějakou přehlídku gólových šancí, to se tedy rozhodně říci nedalo. Hosté měli těsně před první sirénou velkou příležitost chopit se vedení, ale dvojnásobnou přesilovku nedokázali využít. Okamžitě po jejím skončení však nebezpečně zahrozili z hole Daniela Bartůňka, jehož projektil byl během letu několikrát tečovaný, ovšem brankář Zelený si dokázal poradit.

Na začátku prostřední části si zahráli přesilovku 5 na 3 i mladí Rebelové, ale ani u nich se gólový efekt nedostavil. Hokejisté od řeky Otavy potom ubránili i klasické oslabení a při hře 5 na 5 otevřeli gólový účet zápasu. Okamžitě po vhazování vypálil Josef Vlk, který si sice vylámal zuby na brankáři Zeleném, ale z následné dorážky už se nemýlil. Písek mohl navýšit svůj hubený náskok při další přesilovce 5 na 3, jenže ta mu nevyšla podle představ. A trest na sebe nenechal dlouho čekat. Lukáš Křížek vysunul kupředu po pravém křídle Martina Poláka, jehož bekhendová střela ze strany se štěstím propadla za Kolářova záda. Poslední slovo však patřilo ve 2. třetině Jihočechům. Na lavici hanby usedl Michal Semrád a povedenou ranou z mezikruží rozjásal svůj tým David Koutenský.

Jihočeši ve třetím dějství hlavně hlídali nejtěsnější vedení a Rebelové se dlouho marně hnali za vyrovnáním. Nakonec se dočkali až v 54. minutě, kdy Tomáš Ludvík rozkmital své rychlé nohy na pravé straně, najel si až do kruhu a krásnou střelou zápěstím skóroval ke vzdálenější tyčce.

O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž vystřelil mladým Rebelům bonusový "áčkař" Tomáš Chlubna.

 

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Myslím si, že dnes k nám přijel velmi dobrý soupeř. Pravidelně boduje a přijel posílený o tři nebo čtyři hráče z Plzně. Je vidět, že na tom jsou hosté hodně dobře kombinačně. Písek byl v prvních dvou třetinách trochu hokejovější a lepší. My jsme dnes hráli na pět beků a dali jsme příležitost i mladým klukům ze staršího dorostu, obránci Vackovi a útočníkům Kraučukovi s Cejpkem, jenž si udělal něco s rukou. Ti se toho chopili velice slušně. Za třetí třetinu, kdy jsme ukázali srdíčko a dobrý pohyb, jsme si zasloužili vyrovnat. Hokej se hraje 60 minut a proto si myslím, že jsme si dnes to vítězství v penaltách zasloužili. Mužstvo pracovalo jako tým a ukázalo, že s poctivou obranou a dobrými brejky jsme schopní na dva nebo tři góly vyhrát.